Az Internetes Jogtudományi Enciklopédia célja a teljes magyar jogtudomány aktuális tudásállapotának bemutatása és minden érdeklődő számára ingyenesen elérhető, megbízható tudásbázis megteremtése a magyar jogi kultúra fejlesztésének érdekében. A tanulmányok szakmailag lektoráltak.

Az Enciklopédia létrehozását eredetileg az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézetének munkatársai kezdeményezték, azt a nyolc hazai jogtudományi egyetemi kart tömörítő Jogász Dékáni Kollégium szakmai támogatásáról biztosította. Az Enciklopédia kiadója 2017 és 2019 között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara volt, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának, valamint a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának társfinanszírozásával, 2020-tól a HVG-ORAC Kiadó gondozásában jelenik meg. Az Internetes Jogtudományi Enciklopédia alapító szakmai partnere a Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézete.

Impresszum

Az Enciklopédia kiadója 2017 és 2019 között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara volt, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának, valamint a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának társfinanszírozásával, 2020-tól a HVG-ORAC Kiadó gondozásában jelenik meg, alapító szakmai partnere a Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézete.

Alapította: Jakab András és Fekete Balázs

Kapcsolat: szerkesztoseg@ijoten.hu

© Jakab András, Könczöl Miklós, Menyhárd Attila és Sulyok Gábor (főszerkesztők)

© Auer Ádám, Balázs István, Barabás Andrea Tünde, Bencze Mátyás, Bodnár Eszter, Bodzási Balázs, Kolozs Borbála, Komáromi László, Koósné Mohácsi Barbara, Kun Attila, Marosi Zoltán, Menyhárd Attila, Nagy Csongor István,  Pogácsás Anett, Pókecz-Kovács Attila, Sulyok Gábor, Szabó Béla, Szabó Miklós, Szabó Sarolta, Szomora Zsolt, Szuromi Szabolcs, Takács Péter, Török Bernát, Varju Márton, Várnay Ernő, Ződi Zsolt (rovatszerkesztők)

© Szerzők

© A HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó Kft. ügyvezetője (felelős kiadó)

ISBN: 978-963-308-307-9